Oliven
Grønne oliven fylt med hvitløk
Greske halkidiki-oliven håndfylt med hvitløk for en sprø, zingy smak. Serveres i saltlake.
Ingredienser: Grønne oliven, hvitløk, vann, salt, sitronsyre (E330), melkesyre (E270)
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 723 kj/ 176 kcal
Fett: 17.6 g
hvorav mettede fettsyrer: 2.9 g
Karbohydrat: 0.7 g
hvorav sukkerarter: 0 g
Protein: 1.8 g
Salt: 5.85 g
Grønne oliven fylt med Piri-Piri
Greske Halkidiki-oliven håndfylt med hele røde Piri-Piri chilipepper for de som liker oliven med litt sterkhet. Serveres i saltlake.
Ingredienser: Grønne oliven, Piri-Piri, vann, salt, sitronsyre (E330), melkesyre (E270)
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 450.6 kj/ 108 kcal
Fett: 10.7 g
hvorav mettede fettsyrer: 1.4 g
Karbohydrat: 1.4 g
hvorav sukkerarter: 0 g
Protein: 1.43 g
Salt: 5.85 g
Grønne oliven fylt med mandel
Greske Halkidiki-oliven fylt med mandler for en sprø mild og jevn smak. Serveres i saltlake.
Ingredienser: Grønne oliven, mandel, vann, salt, sitronsyre (E330), melkesyre (E270)
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 811 kj/ 194 kcal
Fett: 18 g
hvorav mettede fettsyrer: 2.1 g
Karbohydrat: 3.8 g
hvorav sukkerarter: 0.5 g
Protein: 4 g
Salt: 5.85 g
Grønne oliven uten sten
Grønne Halkidiki-oliven fra Hellas er en populær bordoliven som nytes over hele Middelhavsområdet.
De har en oval form, er kjøttfulle og faste, og svært tilfredsstillende å spise. Disse enkle, utstenede olivene passer perfekt i salater og har en ren og naturlig olivensmak.
Ingredienser: Grønne oliven, vann, salt, sitronsyre (E330), melkesyre (E270)
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 539 kj/ 129 kcal
Fett: 12.9 g
hvorav mettede fettsyrer: 1.5 g
Karbohydrat: 1.7 g
hvorav sukkerarter: 0.1 g
Protein: 1.4 g
Salt: 5.85 g
Kalamata oliven med sten
Kalamata-oliven er muligens en av de mest kjente olivenene i verden. De er fra Hellas og er ofte referert til som kongen av oliven. De har en mørk lilla hud og er søte og fruktige, men de har skarpheten som vi mest forbinder med oliven.
Ingredienser: Kalamata oliven, vann, salt, eddik, oliven olje, melkesyre (E270)
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 1041 kj/ 251 kcal
Fett: 20.1 g
hvorav mettede fettsyrer: 2.6 g
Karbohydrat: 16.1 g
hvorav sukkerarter: <0.1 g
Protein: 1.4 g
Salt: 4.35 g
Kalamata oliven uten sten
Kalamata-oliven er de mest kjente olivenene fra Hellas. De blir ofte beskrevet som kongen av oliven. De har en dyp lilla farge og er lengre i form med et fast kjøtt og en sterk smak.
Ingredienser: Kalamata oliven, vann, salt, eddik, oliven olje, melkesyre (E270)
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 1041 kj/ 251 kcal
Fett: 20.1 g
hvorav mettede fettsyrer: 2.6 g
Karbohydrat: 16.1 g
hvorav sukkerarter: <0.1 g
Protein: 1.4 g
Salt: 4.35 g
Marinerte oliven - chilli og hvitløk
Denne nydelige marinaden er en blanding av spicy chiliflak med jevne smørholdige oliven. Det er et populært valg av blandede grønne og svarte oliven marinert med hvitløksfedd og chiliflak i olje. Det har definitivt et kick.
Ingredienser: Grønne oliven, Kalamata oliven, chiliflak, hvitløksflak, hvitløksfedd, hvitløkspulver, rapsolje, askorbinsyre, melkesyre
Marinerte oliven – Santorini
Santorini-olivene våre er et annet populært valg. Vi har marinert de grønne og svarte olivenene våre med urter med sopp, cornichons, basilikum og hvitløk. Alle smakene kommer sammen i olje for en smak av solskinn.
Ingredienser: Grønne oliven uten sten, Sorte oliven uten sten, sopp, hvitløksfedd, sitronsaft, urter, grønn chilli, hvitløk, cornichon, rapsolje, kaliumsorbatsalt, vann, askorbinsyre, melkesyre
Grønne oliven fylt med ost
Greske Halkidiki-oliven fylt med en deilig kombinasjon av hvit- og ricottaost for en syrlig og kjølig smak. Serveres i saltlake.
Ingredienser: Grønne oliven, kremost, feta ost, guargummi (E412), xantangummi (E415), oregano, vann, salt, sitronsyre (E330), melkesyre (E270), kaliumsorbat (E202), askorbinsyre (E300), solsikkeolje
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 807 kj/ 192.8 kcal
Fett: 17.1 g
hvorav mettede fettsyrer: 6.1 g
Karbohydrat: 1.4 g
hvorav sukkerarter: 0 g
Protein: 4.3 g
Salt: 5.85 g